Stadion Omladinac mjenja ime

501

– Stadion nekadašnjeg prvoligaša Republike Srpske, Omladinca iz banjalučkog naselja Lazarevo, koji će 20. avgusta proslaviti pola vijeka postojanja, od prije nekoliko dana nosi ime Milorada Slavnića. Jedan od osnivača kluba i dugo godina jedan od rukovodećih ljudi Omladinca, potom i direktor Borca iz najtrofejnijih dana ovog kluba, preminuo je 2. maja 2016. godine.

– Slavnić je ostavio neizbrisiv trag u istoriji kluba iz Lazareva i ovo je samo simboličan način da se odužimo čovjeku koji je bio veliki zaljubljenik u fudbal. Cijela papirologija je završena, promjena imena je registrovana u sudu i sada će naši igrači, ali i njihovi rivali igrati na stadionu “Milorad Slavnić” – naglasio je potpredsjednik kluba Darko Manojlović.

Ovaj klub je prije dvadesetak godina bio stabilan prvoligaš, ali su se onda nagomilali problemi i sada se Omladinac takmiči u Područnoj fudbalskoj ligi, grupa Banjaluka.

– Uspjeli smo posljednjih godina da finansijski stabilizujemo klub. Izmirili smo sve obaveze i dugovanja iz prethodnog perioda, uredili svlačionice, a ovih dana planirali smo postavljanje novih klupa za rezervne igrače i službena lica – istakao je predsjednik kluba Milan Šipragić.

U klubu rade sve selekcije, a čelnici kluba posebno su ponosni na mlađe kategorije.

– Ponosni smo na činjenicu da za naš prvi tim u proteklim sezonama stalno igra po nekoliko kadeta. Naš prvenstveni cilj u ovom trenutku je rad sa mlađim kategorijama, a u ovom trenutku imamo više od 100 dječaka u klubu. Nadam se da će u narednim godinama situacija da se promijeni i da ćemo u dogledno vrijeme zaigrati u nekom višem rangu. Tamo nam je u svakom slučaju mjesto, ali nikuda ne žurimo. Sa mladima u klubu, osim mene, radi još Slobodan Starčević, dok sa prvom ekipom radi Dragan Vuković – dodao je Manojlović.

Akademija

Do kraja godine u kojoj se slavi 50 godina postojanja u Omladincu planiraju još nekoliko aktivnosti, ali bi one trebalo da se održe u drugom dijelu godine.

– U planu je da održimo svečanu akademiju, a i veterani kluba su nam veoma aktivni, tako da postoji ideja da se odigra nekoliko utakmica – rekao je predsjednik Udruženja veterana Fudbalskog kluba Omladinac Boško Ćulum.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!