Na Laušu kružni tok do 20.juna

390

Po trenutnoj dinamici, ova kružna raskrsnica trebala bi biti gotova do 20. juna, kada je, po ugovoru sa izvođačem, i rok za završetak radova. Prema nekim naznakama, moguće je da radovi budu završeni i prije ovog roka – kazao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Kako ističe, saobraćaj se, zbog izvođenja radova, odvija usporeno ali nema zastoja i velikih gužvi, od čega se prvobitno strahovalo s obzirom na izuzetno gust saobraćaj u ovom dijelu grada.

-Za sada nema potrebe za potpunom obustavom saobraćaja. A, ukoliko to bude potrebno, od izvođača ćemo tražiti da to bude u što kraćim intervalima kako ne bi dolazilo do zagušenja u saobraćaju – naglašava on.

Izgradnja ovog kružnog toka, od velike važnosti za protok saobraćaja u ovom dijelu grada, izvodi se u okviru strateških planova za rasterećenje saobraćaja na svim važnijim čvorištima na području grada. Projekat, vrijedan 650.000 KM, finansiraju Putevi Republike Srpske, pošto se radi o magistralnom pravcu.

Pored bržeg saobraćaja, mještani Lauša bi uskoro trebali dobiti i novi prostor za društvene sadržaje. U toku je, naime, gradnja zajedničkog objekta policijske stanice i mjesne zajednice Lauš, u okviru koje će biti izgrađena i velika sala za društvene sadržaje.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!