Gradi se skladište Civilne zaštite

469

U okviru izgradnje velikog magacina za Civilnu zaštitu i vatrogasnu službu na Rakovačkim barama, vrijednog 650.000 KM, završeni su zemljani radovi, a trenutno se radi na podizanju čelične konstrukcije za objekat.

– Čim vremenske prilike dozvole započeće i radovi na izgradnji temeljne ploče – ističe šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

Veliki montažno-demontažni objekat gradi se u krugu “Pauk” službe na Rakovačkim barama, na predviđenoj površini od oko 1.300 metara kvadratnih.

-Osim za potrebe Civilne zaštite, što mu je primarna svrha, ovaj objekat će, ujedno, umnogome olakšati i rad Odjeljenju za saobraćaj i puteve, jer će u njemu moći skladištiti so i materijale za Zimsku službu – rekao je Ćućun.

Kako je naglasio, magacin će, osim opšte namjene, odnosno za skladištenje sredstava, služiti i u slučajevima vanrednih situacija za podjelu uniformi, kako lične, tako i zajedničke opreme u slučaju potrebe spasavanja.

-U tom objektu će biti skladišten i materijal za zaštitu od poplava, te mašine koje posjedujemo za punjenje vreća. Takođe biće opremljeno i administrativnim prostorom i kancelarijom za zaduživanje opreme – kazao je Ćućun

Izvor :banjaluka.rs.ba

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!