„Vaskršnji koncert“ od 1. do 5. maja

545

U organizaciji ANIP „Mladost“, od 1. do 5. maja biće održan 16. međunarodni festival dječijeg folkora „Vaskršnji koncert“.

Kako su saopštili organizatori, cilj manifestacije, koja se održava u okviru „Proljeća u Banjaluci“, je tradicionalno okupljanje dječijih folklornih ansambala iz regiona, koji promovišu raznolikost folklorne kulture i izvornosti melosa.

„Vaskršnji koncert“ je postao multikulturalan jer učesnici istovremeno predstavljaju svoje države, narode i nacionalne manjine.

Na festivalu, koji okuplja djecu od šest do 16 godina, ove godine učestvovaće 13 kulturno-umjetničkih društava  iz: Poljske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH. Osim u  Banjoj Luci, festival će biti održan u Gradišci i Maslovarama u Kotor Varošu.

U okviru festivala, planirane su radionice za sve učesnike, kao i „Gastro fest“ 2. maja u Zalužanima, gdje će se predstaviti šest udruženja žena sa tradicionalnom hranom i četiri majstora starih zanata.

Otvaranje festivala planirano je da bude na tvrđavi Kastel, a u slučaju nevremena biće održano u Gradskom pozorištu „Jazavac“.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!