“Pauk” služba u Banjaluci dobija treće vozilo

526

“Pauk” služba uskoro bi trebalo da dobije novo vozilo, čijom nabavkom će ona imati bolje uslove za rad, potvrdili su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Grad trenutno raspolaže sa dva specijalna vozila za premještanje onih koji su nepropisno parkirani.

“Ova dva ‘pauk’ vozila, koja imamo u našoj službi, nabavljena su 2008. godine, a njihovo vrijeme amortizacije je isteklo te se u zadnje vrijeme veoma često kvare”, istakli su u ovom odjeljenju.

Dodali su da je nabavka novog vozila potrebna ovoj službi, te da su u 2018. godini ukupno premjestili 1.766 vozila.

“Konstantan je porast broja registrovanih vozila u gradu, ali i navika vozača koje se ogledaju u nepropisnom parkiranju, te je neophodno da ‘Pauk’ služba bude opremljena radi sprovođenja regulativnih mjera”, kazali su u nadležnom odjeljenju.

Prema njihovim riječima, predložili su nabavku novog vozila kroz rebalans budžeta, kako bi efikasnije obavljali svoj posao i time povećali bezbjednost saobraćaja.

Gradonačelnik Igor Radojičić ranije je rekao da je potrebno da se “Pauk” služba opremi novim vozilom te da će ono vremenom samo sebe otplatiti.

Mnogi građani podržavaju ovu nabavku jer su ogorčeni na nesavjesne vozače koji se nepropisno parkiraju i time ugrožavaju bezbjednost učesnika u saobraćaju.

“Često vozila parkiraju na trotoare te su pješaci prinuđeni da idu ulicom i na taj način rizikuju svoj život”, kazala je Martina M.

Sa njom se slaže i Vladimir P., koji je rekao da nesavjesni vozači ponekad blokiraju i čitavu ulicu i time onemogućuju prolazak drugih vozila.

“Smatram da u našem gradu treba da bude više ‘pauk’ vozila, jer mnogo vozača ne poštuje propise i time ugrožavaju druge”, kazao je on.

Izvor :glassrpske.com

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!