Počelo obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije

364

Počelo je redovno obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije na području grada.

Kako bi se navedene aktivnosti uradile kvalitetno i efikasno, uz što manje ometanje saobraćaja, većina radova će se izvoditi u poslijepodnevnim i noćnim časovima, kao i u dane vikenda, saopštili su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Za navedene radove je iz budžeta izdvojeno 140.000 KM, a planirano je da ovaj posao preduzeće „MG MIND“ d.o.o. Mrkonjić Grad završi do prve polovine juna.

Takođe, po prvi put u našem gradu umjesto boje na određenim saobraćajnicama biće postavljena hladna plastika, i to u Aleji Svetog Save na dijelu – od Narodnog pozorišta do Gundulićeve ulice.

Radi se o pilot projektu, koji će biti realizovan početkom maja, a na osnovu kojeg će se donijeti eventualna konačna odluka da se u narednom periodu u svim važnijim, odnosno opterećenijim aobraćajnicama na području grada, umjesto nanošenja boje prskanjem vrši ugrađivanje hladne plastike.

Kako su pojasnili, hladna plastika je višekomponentni materijal koji se koristi za trajno obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, čiji vijek trajanja na kolovozu iznosi najmanje pet do šest godina. Ova vrsta signalizacije je uočljiva tokom cijelog dana i noći, pri svim uslovima osvjetljenja, kao i u svim vremenskim uslovima, pa se očekuje da će doprinijeti povećanju bezbjednosti saobraćaja. Prema specifikaciji, ovaj materijal je izuzetno otporan na spoljnje uticaje i ne mogu ga razgraditi ni naftni derivati ni so za posipanje ulica.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!