Robert Dacešin promovisao knjigu putopisa iz Južne Amerike

713

Banjalučanin Robert Dacešin sinoć je u Domu omladine predstavio knjigu putopisa iz Južne Amerike.

Iz tog razloga Banjaluku je posjetila izrazito ljupka djevojka Flavija iz Brazila, koja je doputovala kako bi podržala svog prijatelja, i upoznala se sa kulturom naših prostora. Ona je naglasila da je iznenadjena sličnošću ljudi u Brazilu i BiH, te da su zajedničke osobine jednih i drugih temperament, duhovitost, gostoljubivost.

Robert, sa druge strane ističe, da su u Južnoj Americi ipak mnogo temperamentniji i slobodniji u svemu, pa i u seksu, flertu i dijeljenju komplimenata i nježnosti, ali koji ne moraju nužno imati erotsko značenje.

Kako sam kaže, najbolji proizvod Južne Amerike su ljudi, a najveći izazov je nesigurnost. Napadi i krađe su učestali- poznato je da se u neke kvartove velikih gradova noću i ne zalazi.

Dacešin sugeriše da oni koji imaju mogućnost, posjete Južnu Ameriku, jer je čarobna.

Ipak svjestan da su takva putovanja skupa, i da sebi to mogu mogu priuštiti samo oni sa dubljim džepovima, Robert je spremio knjigu sa bogatim ilustracijama i puno zanimljivih avantura i detalja, koji će čitaocima razbiti stereotipe o ovom kontinentu.

Dio prihoda od knjige autor će donirati Centru “Zaštiti me” u Banjaluci, sa željom da na taj način pruži podršku djeci  sa poteškoćama u razvoju, te im poručuje da ne odustaju od svojih snova, pa ni od putovanja, ako im je to san.

Robert Dacešin je Banjalučanin, koji nekoliko puta je davao otkaz kod dobrih poslodavaca. Danas živi od putovanja i pisanja blogova, i kaže da je srećan.

Robert na svom blogu, Riopricesaputovanja, ima veliki broj pratilaca.

 

banjaluka.com

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!