Na “Balmunu” stiču vještine pregovaranja

746

Simulacija sjednice Generalne skupštine UN-a okupila je u Narodnom pozorištu RS srednjoškolce iz deset zemalja koji su se nadmetali u vještinama pregovaranja i komunikacije.

Banjaluka – Simulacija sjednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija okupila je u Narodnom pozorištu 300 srednjoškolaca iz deset zemalja koji su se nadmetali u vještinama pregovaranja i komunikacije. Ovaj događaj, poznat pod nazivom “Balmun” konferencija, održan je sedmi put u gradu na Vrbasu, u organizaciji Gimnazije, i trajaće do nedjelje.
Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić otvorila je “Balmun” konferenciju  navodeći da je ovaj skup odlična prilika da mladi steknu nova znanja.
– Prednost je u tome što učenici srednjih škola stiču određene vještine, odnosno znanja u komunikaciji, pregovaranju, načinu kritičkog razmišljanja, što je i jedan od strateških ciljeva u našoj strategiji za razvoj obrazovanja – kazala je Trivićeva.
Učenica Gimnazije Aleksandra Ljepojević kazala je da je ovo prilika da se mladi ljudi upoznaju sa politikom i problemima današnjice.
– Zahvaljujući ovoj konferenciji učenici imaju mogućnost da uče o politici i upoznaju vršnjake iz različitih dijelova svijeta – naglasila je Ljepojevićeva.
Izvor: Glas Srpske
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!