Obrt u slučaju pokušaja “otmice” dvije djevojčice na Starčevici

628

U cilju objektivnog i istinitog informisanja javnosti, a nakon izvršenih neophodnih operativnih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su utvrdili da lice V.S. nije osumnjičeno da je izvršilo krivično djelo „Protivpravno lišenje slobode“ u pokušaju, a kako je i događaj kvalifikovan od strane dežurnog okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, prema početnim saznanjima iz anonimno zaprimljene prijave.

Policijski službenici su utvrdili da V.S. nije pokušao nasilno da uvuče maloljetnicu u vozilo, niti je vozilo bilo u blizini marketa u ulici Slobodana Kusturića Banja Luka, već ju je uzeo za ruku u namjeri da ostvari komunikaciju sa njom, a što je kod nje izazvalo osjećaj straha, nakon čega ju je pustio i nije nastavio da se kreće za njom.
Nakon završenih neophodnih procesnih radnji, a u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca, V.S. se biti sproveden u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske, Klinika za psihijatriju.

Policijski službenici će nakon kompletiranja predmeta dostaviti izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama Okružnom javnom tužilšatvu Banja Luka.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!