Barsa sprema novi ugovor i čuva Mesija do kraja karijere

638
Katalonski gigant Barselona planira da ponudi novi ugovor najboljem fudbaleru Lionelu Mesiju i ostavi ga na “Kamp Nouu” do kraja karijere, najavio je predsjednik kluba Đozep Marija Bertomeu.
Lionel Mesi  (Foto:Alex Caparros/Getty Images) - Foto: Getty Images

Lionel Mesi (Foto:Alex Caparros/Getty Images)Foto: Getty Images

Argentinac je krajem 2017. godine, uz rekordnu platu od čak 50 miliona evra godišnje, potpisao ugovor sa Barselonom do 2021. godine, ali u Barseloni žele da se dodatno osiguraju.

– Hoćemo da ima izuzetno dugu karijeru i da uživamo sa njim. Lionel je uspio da sruši sve granice, svi mu se dive i aplaudiraju mu čak i rivalski navijači. Ideja je da mu ponudimo novi ugovor – rekao je Bertomeu za “ESPN”.

Petrostruki najbolji fudbaler svijeta u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri igrao je samo za Barselonu, čiji je najbolji strijelac u istoriji kluba.

– Mesi je i dalje mlad, svi vidimo koliko još može, a ima samo dvije godine do kraja ugovora. Leo stalno napreduje i vjerujem da je dosta uspješnih godina ispred njega. U narednim mjesecima sješćemo da se dogovorimo za ostane duže u Barseloni.

Bertomeu je uporedio Mesija sa legendarnim Brazilcem Peleom, koji je bio “zastava” Santosa.

– Mesi je promijenio čitav smisao Barselone, uvijek drži klub u vrhu i teži samo trofejima. On je čovjek za jedan klub. Odnos sa Barselonom je više od terena, biće vječan. Želimo da ostane u Barseloni i po završetku karijere – zaključio je prvi čovjek Barselone.

Mesi je sa Barselonom osvojio sve što se moglo osvojiti, čak četiri trofeja Lige šampiona i devet u nacionalnom prvenstvu.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!