Uspješna akcija čišćenja obale Vrbasa

676

Više od stotinu volontera učestvovalo je u krčenju šikare i prikupljanju sitnog i krupnog otpada na obalama Vrbasa u Trnu, u okviru akcije “Čistiji Laktaši za sve nas”.

Iz opštine Laktaši saopšteno je da je centralna aktivnost uređenja obale Vrbasa održana juče, te da su, zahvaljujući dobroj organizaciji, ostvareni izuzetni rezultati.

Četiri ekipe predvođene načelnikom opštine Rankom Karapetrovićem, zamjenikom načelnika Miroslavom Kodžomanom, predsjednikom Skupštine opštine Borisom Spasojevićem i predstavnikom Narodne skupštine Sašom Popovićem, do 13.00 časova uredile su gotovo dva kilometra obale nizvodno, kao i prostor oko mosta, čija je rekonstrukcija nedavno završena, navodi se u saopštenju.

Karapetrović je zahvalio svim učesnicima, te najavio da će ubuduće zakonski biti sankcionisani oni koji nesavjesno odlažu smeće i da će kazne biti pooštrene.

Volonteri su u akciji učestvovali sa radnicima komunalnih preduzeća “Budućnost” i “Komunalac”, te Šumskim gazdinstvom, članovima Rafting kluba “Pastir” i Ronilačkog kluba “Gnjurac”.

Akcija je trajala od 18. do 24. marta, a nosioci aktivnosti su opštinska uprava, savjeti mjesnih zajednica, javne ustanove, zajednice etažnih vlasnika, osnovne škole i volonteri.

“Gotovo sva okolna mjesta su se priključila uređenju. Uklonjene su mnoge deponije, uređeni putni pravci, javne površine, dječija igrališta, zasađena nova stabla”, navodi se u saopštenju.

 

(Srna)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!