MLADI PIŠU O PRAVDI Poziv studentima da dostave radove za univerzitetski časopis

535

U momentu kada je “pravda” jedna od najčešće izgovorenih riječi na ulicama Srpske, pozivaju se mladi da napišu rad upravo na temu “Izazovi pravde”.

Filozofski fakultet Univerziteta u Banjaluci i Savez studenata Filozofskog fakulteta objavili su poziv za slanje radova koji će se naći u sedmom broju časopisa za društvenu i humanističku misao ”Noema”, a čija je tema “Izazovi pravde”.

– Pojmovi pravde i pravednosti na najdublji način prožimaju sve društvene i humanističke discipline – filozofiju i pravo, istoriju i sociologiju, umjetnost i ekonomiju. Kao takvi, oni pružaju priliku da se sa bezbrojnih uglova sagledavaju savremeni čovjek i njegovo društvo – navodi se u pozivu.

Zainteresovani treba da pošalju svoje radove koji, između ostalih, propituju teme poput: odnosa prava i pravde, pravde kao vrline, postojanja pravde van ljudskih okvira, globalne pravde i mnoge druge teme. Pored tematskih radova, časopis prima i naučne radove iz područja društvenih i humanističkih nauka koji nisu vezani za tematiku ovog broja.

Rok za dostavljanje radova je 15. maj.

Radove dostavljati na elektronsku poštu redakcije: noema@ff.unibl.org.

 

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!