ZA TOPLI ZAGRLJAJ “Mrvice” nabavile čak deset toplih krevetića za bebe

451

Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj “Mrvice” nabavilo je čak deset toplih krevetića za bebe rođene prije termina, u okviru kampanje “Za topli zagrljaj”.

Predstavnici udruženja danas će Univertitetsko-kliničkom centru RS u Banjaluci uručiti 9 ovih krevetića, a jedan će biti poklonjen bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu.

– Srećni smo i ponosni jer smo uspjeli skupiti 36.000 KM u našoj kampanji i kupili smo 10 toplih krevetića. Zahvaljujemo se svim institucijama i privrednim subjektima koji su podržali našu akciju. Posebno se želimo zahvaliti svim građanima koji su pozivom na humanitarni broj donirali novčana sredstva i koji su prepoznali značaj postojanja našeg udruženja – istakla je Danka Mirjanić, predsjednica Udruženja, dodajući da će ovakvi topli krevetići prvi put biti postavljeni na UKC RS.

Iz UKC precizirali su da će četiri krevetića biti raspoređena na Odjeljenju intenzivne njege i terapije, a pet na Odjeljenju patološke neontaologije sa prematuritetom.

– Početkom marta planirana je edukacija osoblja koje treba da rukuje toplim krevetićima – najavili su iz ove ustanove.

Nove akcije

Udruženje “Mrvice” do sada je realizovalo mnoge značajne kampanje i aktivnosti. Pored pomoći bolnicama i kliničkom centru, njihov rad usmjeren je i na pomoć porodicama čija djeca još uvijek prolaze proces liječenja i rehabilitacije.

– Na žalost, mnogu prijevremeno rođenu djecu prati niz zdravstvenih komplikacija i dijagnoza i mi smo tu da im pružimo podršku. Sa mnogim bebama proces vježbanja i fizijatrijskih tretmana traje izuzetno dugo i u narednom periodu mi ćemo razmotriti koje su zakonske mogućnosti da se produži period porodiljskog odsustva kod majki prijevremeno rođenih beba – istakla je Danka Mirjanić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!