Dodik: Sretenje – praznik slobode i sinonim postojanja Srba

514

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu, povodom obilježavanja Dana državnosti Srbije, da je Sretenje praznik slobode i sinonim postojanja Srba koji bez slobode ne mogu da žive.

Dodik je poručio da Sretenje doživljava kao praznik svih Srba, ma gdje živjeli.

“Kao Srbinu mi je veoma važno da se obilježava Sretenje – dan kada je podignut Prvi srpski ustanak i donesen nekoliko decenija kasnije prvi najmoderniji ustav tog vremena u Evropi”, rekao je Dodik novinarima u Predsjedništvu Srbije gdje je prisustvovao svečanom uručenju odlikovanja povodom Dana državnosti Srbije.

On je istakao da su Srbi, donošenjem Sretenjskog ustava, pokazali da imaju sposobnost da grade državu na najsavremeniji način, demokratski.

“On je obilježio to vrijeme, a i nama u ovom vremenu dao razlog da obilježavamo početak stvaranja srpske državnosti koja je bila ugrožena i prekinuta dugovjekovnom okupacijom Turske i osmanlija koji su vršili teror, izrabljivali i uništavali srpski narod u cjelini”, rekao je Dodik.

On je poručio da je Sretenje praznik slobode i sinonim za slobodu.

“Zato su Srbi toliko snažno bili vezani za svaku vrstu akcije i onoga što je urađeno u istoriji vezano za slobodu. Sloboda je sinonim našeg postojanja. Srbi ne mogu da žive bez slobode i zato je naša istorija uvijek istorija borbe za slobodu”, rekao je Dodik.

 

(Srna)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!