“DEZINFORMACIJAMA SIJU PANIKU” Drugi dan potrage za HLADNOKRVNIM UBICOM, policija STEŽE OBRUČ

649

Drugi dan je od stravičnog ubistva koje je potreslo Bosnu i Hercegovinu, a hladnokrvni i višestruki ubica Edin Gačić nalazi se i dalje na slobodi.

– Službenici Policijske uprave Konjic, u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, i danas obavljaju detaljnu istragu i pretražuju teren, a u svrhu pronalaska počinioca krivičnog djela – rekao je za Avaz portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić.

Sinoć su se na društvenim mrežama širile razne dezinformacije o tome da se ubica Edin Gačić krije u pojedinim centralnim dijelovima grada Konjica te se povodom te situacije saopštenjem oglasio zamjenik komandira Policijske uprave Konjic Mirza Rožajac.

– Molim sve ljude koji žive na području opštine Konjic da ne šire lažne vijesti i siju dodatnu paniku i strah koji je dovoljno prisutan i opravdan. Ako već vidite sumnjivu osobu, obratite se Policijskoj stanici Konjic na broj 122 ili 036/730-337 i anonimno prijavite to što ste vidjeli ili čuli. Širenjem dezinformacija po društvenim mrežama nikome ne činite uslugu, naprotiv, otežavate rad policije – stoji u saopštenju zamjenika komandira PU Konjic, piše Avaz.

Portparol MUP-a HNK je povodom iznošenja dezinformacija pojedinih portala o jučerašnjem stravičnom ubistvu kod Konjica pozvao sve medije da sarađuju s policijom MUP-a HNK, a sve u cilju dobrobiti zajednice.

Podsjećanja radi, nakon jučerašnjeg stravičnog ubistva Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica višestrukom ubici Edinu Gačiću se gubi svaki trag.

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!