Stanje na putevima: Izlivanje rijeka otežava saobraćaj

380

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima, a zbog izlivanja rijeka u nekim mjestima saobraćaj se odvija otežano ili je u potpunosti prekinut.

Zbog izlivanja rijeke Plive saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajom trakom na magistralnom putu M-5 Mrkonjić Grada-Jajce u mjestu Jezero. Kako saznajemo vodostaj rijeke Plive je u opadanju tako da se tokom dana očekuje normalizacija saobraćaja.

Zbog izlijevanja rijeke Bosne saobraćaj je obustavljen, za putnička vozila, na regionalnom putnom pravcu Doboj–Modriča. Saobraća se zaobilaznicom u neposrednoj blizini.

Na regionalnom putu (stari put) Doboj – Maglaj, zbog izlivanja rijeke Bosne saobraćaj je obustavljen za putnička vozila.

Saobraćaj je obustavljen na lokalnom putu L06 Blagaj-Japra-Radomirovac-Volar u mjestu Vitasovci na području Novog Grada, zbog izlivanja rijeke Sane. Vitasovci i Radomirovac koriste alternativni pravac preko Svodne.

Prema prikupljenim informacijama većina magistralnih i regionalnih putnih pravaca u RS je prohodna. Vozi se po pretežno mokrim i klizavim kolovozima.

Vozače upozoravamo na jake udare vjetra na području Hercegovine.

Zbog izlivanja rijeke Vrbas obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno. Za vrijeme ove obustave, saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce kroz naselja Kula i Kandija.

Obustavljen je saobraćaj, zbog veće količine vode, na magistralnom putu M-5 na dionicama Lašva-Vitez u mjestu Kaonik, Kiseljak-Busovača u mjestu Bilalovac i Busovača-Kaonik u mjestu Gudelj i na magistralnom putu M-5 Vitez-Travnik u mjestu Dolac na Lašvi i Turbe. Ugaženog snijega na kolovozu ima na putnim pravcima: Šuica-Kupres-Bugojno, Novi Travnik-Bugojno i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Na ostalim putevima u FBiH kolovoz je pretežno mokar, a vozače upozoravamo na mogućnost nailaska na veće količine vode.

Zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Iz bezbjednosnih razloga, zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

I dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

(AMS RS)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!