Moguća poledica u višim predjelima

482

Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca odvija redovno, vozi se po pretežno vlažnim kolovozima. Zbog niskih jutarnjih temperatura, vozače upozoravamo na moguću poledicu u višim predjelima, preko mostova, nadvožnjaka i prilazima tunelima.

Zbog magle ili niske oblačnosti na smanjenu vidljivost na dionicama u kotlinama i duž riječnih tokova, te preko planinskih prevoja.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina skrećemo pažnju na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, kao i na moguća obrušavanja sniježnih lavina, posebno na dionici magistralnog puta M-18, Dobro Polje-Brod na Drini.

Od danas, zbog radova biće izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu M-4, dionica Banja Luka (Rebrovac)-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš. Planirano je da radovi traju do 31. maja 2019. godine.

Na jugu FBIH zbog kiše, a u ostalim krajevima usljed otapanja snijega, saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu.

Skrećemo pažnju na povećanu opasnost od odrona, kao i na moguće snježne lavine. Tokom noći slabiji snijeg padao je na putevima Livno-Šuica-Kupres i Priluka-Glamoč-Mlinište, tako da je na ovim dionicama kolovoz mjestimično zasnježen. U višim predjelima, u jutarnjim satima, može se očekivati mjestimična poledica.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja na prelazak granice.

Iz bezbjednosnih razloga, zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Zbog radova u Hrvatskoj, i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor. Na ostalim GP za sada nema dužih zadržavanju.

(AMS RS)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!