Putevi prohodni u većini krajeva

329

U RS vozi se po pretežno mokrim i klizavim kolovozima. U pojedinim krajevima pada slab snijeg, ali za sada ne stvara veće probleme, tako da su svi magistralni i većina regionalnih putnih pravaca prohodni.

Na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja još uvijek ima mjestimično ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu, a moguća je i poledica.

U kotlinama i uz rijeke ima magle, ali vidljivost nije ozbiljnije ugrožena.

Na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina skrećemo pažnju na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, kao i na moguća obrušavanja snježnih lavina, posebno na dionici magistralnog puta M-18, Dobro Polje-Brod na Drini.

Zbog velikih smetova,i dalje je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-433, Klanci-Ulog, preko prevoja Morine.

Kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra na području FBiH. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima.

Izdvajamo dionice: Bugojno- Novi Travnik, Gornji Vakuf/ Uskoplje-Prozor, Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Kupres-Šuica i Livno-Drvar-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prelazima u BiH nem dužih zadržavanja.

Iz bezbjednosnih razloga, zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Zbog radova u Hrvatskoj, i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.Na ostalim graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanju.

(AMS RS)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!