“IMAM VELIKI MOTIV NA ROLAN GAROSU” Đoković sletio u Nicu i poručio da će napasti i ostale velike trofeje, ali prije toga ima DRUGE PLANOVE

373

Novak Đoković se na putovanju ka Evropi iz Australije, gdje je rekordni sedmi put osvojio tamošnji grend slem, na kratko našao u Nici, a lokalnim novinarima Kanala + to nije promaklo pa su ga na aerodromu odmah upitali – šta dalje. I, svoje ambicije najbolji teniser svijeta nije skrivao.

Nole je, pobjedivši Rafaela Nadala za svoju 15. grend slem titulu, prišao na dvije zaostatka za slavnim Špancem. Na terenima s betonskom podlogom je Đoković daleko bolji – ima deset takvih trofeja (sedam iz Melburna, tri sa US Opena), Nadal svega četiri (jednu sa Australijan opena, tri iz Njujorka), a i na vimbldonskoj travi je Nole uspješniji, vodi sa 5:2.

Pa opet, Đoković ne odstupa od velikih snova:

– Grend slemovi su, istorijski posmatrano, najveći događaji koje imamo u tenisu. Naravno da želite da baš na tim nadmetanjima igrate najbolje, ali u isto vrijeme ne smijemo da zaboravimo druge turnire koji su takođe veliki, poput ATP 1000 serije. Sljedeći, kada je riječ o grend slemovima, je Rolan Garos, ali to je tek krajem maja, a mene do tada čeka mnogo nastupa, najprije na terenima sa betonskom podlogom, potom i na onima sa šljakom. Duga je sezona, ali se radujem takmičarskim nastupima – istakao je Đoković.

 

Prije novi napora srpski as se planira dobro odmoriti.

– Ipak, prvo moram da se osvježim, da napunim baterije. Jer, koliko god je važno da se radi, važno je i okrijepiti se, biti uz porodicu. Želim i da pronađem novu energiju i vratim se na teren da bih još uživao. Kao što sam rekao, ovo je tek početak sezone, a da li ću moći da držim sva četiri grend slema u isto vrijeme, ne znam. Imaću šansu na Rolan Garosu i, jasno je, imam veliki motiv – ne bježi Nole od činjenice da je najveći vladar Otvorenog prvenstva Francuske Rafael Nadal, koji je tamo pomenutih 11 puta podizao pehar, uključujući i dvije posljednje godine.

(Blic)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!