Traže povećanje lične invalidnine za 5%

610

Predsjednik Predsjedništva Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske Dragan Vrhovac izjavio je danas da se zahtjev ove grupacije lica u vezi sa budžetom Srpske za narednu godinu odnosi na povećanje lične invalidnine od pet odsto.

“Od ostatka sredstava sa budžetskog granta za isplate ličnih invalidnina uvijek ostane dio i smatramo da se iz toga mogu povećati invalidnine za dva odsto, te da se se budžetom planira još tri odsto”, rekao je Vrhovac novinarima nakon konsultacija sa predstavnicima Vlade Republike Srpske o prednacrtu budžeta za narednu godinu i prednacrtu ekonomskih reformi za period 2018-2020. godina.

On je dodao da su na sastanku dobili uvjeravanja da će ti zahtjevi biti razmatrani, sa naglaskom da je “tih tri odsto upitno”.

Vrhovac je naveo i da se razgovaralo o pitanjima banjskog liječenja, kao i da se za 300 ratnih vojnih invalida obezbijedi pomoć u vidu samozapošljavanja u iznosu od 2.500 KM po korisniku.

Predsjednik Organizacije amputiraca UDAS-a Željko Volaš rekao je da su glavni zahtjevi izneseni na konsultacijama – ostvarivanje prava na ortopedska pomagala i banjsku rehabilitaciju za ratne vojne invalide amputirce, što će se rješavati posredstvom Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Srpske.

U toku su konsultacije predstavnika Vlade Srpske sa predstavnicima Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginukih boraca i nestalih civila.

Konsultacije su danas obavljene sa predstavnicima Saveza opština i gradova Srpske, udruženja koja okupljaju poljoprivrednike i Boračke organizacije Republike Srpske, javlja Srna.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!