Sastanak gradonačelnika sa delegacijom Pokrajinske vlade Vojvodine

450

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, sa saradnicima, sastao se danas sa delegacijom Pokrajinske vlade Vojvodine koju je predvodio potpredsjednik Đorđe Milićević. U otvorenom i srdačnom razgovoru razmijenjena su mišljenja o različitim temama iz oblasti privredne, kulturne i sportske saradnje.

Gradonačelnik Radojičić je rekao da postoje različiti oblici saradnje između Banje Luke i Vojvodine, sa posebnim naglaskom na saradnju sa Novim Sadom. Ta saradnja, kako je rekao, posebno je intenzivna u procesu realizacije projekta Evropske prijestonice kulture 2024. godine.

– Veliku podršku smo dobili od Novog Sada u ovom procesu, jer će Novi Sad biti evropska prijestonica kulture 2021. godine. Takođe, brojne su naše veze sa Vojvodinom, posebno u oblasti turizma, a tim povodom se danas i sutra u našem gradu održava turistička manifestacija „Dani Vojvodine“. Vjerujem da će i ovaj skup dati dodatni impuls našoj privrednoj saradnji – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Banjalučki gradonačelnik je dodao da Banja Luka priprema veliki zimski novogodišnji program koji će trajati 45 dana i, ovom prilikom, pozvao je goste iz Vojvodine da posjete Banju Luku tokom predstojeće zime.

Potpredsjednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, izrazio je zaodovljstvo zbog boravka u Banjoj Luci, te naglasio da ova posjeta predstavlja nastavak dobre i intenzivne saradnje između Vojvodine i Republike Srpske.

– Nedavno smo potpisali i protokol o saradnji sa Vladom RS i činimo sve da taj protokol zaživi i da određene rezultate. Naše veze su privredne, kulturne, ali i emotivne, jer veliki broj ljudi koji živi u Vojvodini,  porijeklom su iz Republike Srpske i o tome posebno vodimo računa – kazao je Milićević.

Današnjem sastanku prisustvovali su načelnici gradskih odjeljenja i odsjeka Radenko Laketić, Radenko Komljenović, Dragan Banjac i Ostoja Perišić, pokrajinski sekretari Zoran Gojković i Ognjen Bijelić, te generalni konzul Republike Srbije u Banjoj Luci Vladimir Nikolić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!