Brutalno vršnjačko nasilje u Banjaluci: Sin policajca dječaku na igralištu nanio teške povrede

2583

Policiji u Banjaluci prijavljeno je vršnjačko nasilje u kojem je sin policajca, inače stariji maloljetnik napao četrnaestogodišnjeg J.L. iz Banjaluke nanijevši mu teške tjelesne povrede u vidu višestrukih preloma, saznaje “EuroBlic”.

Napad se dogodio na igralištu Osnovne škole Jovan Cvijić, a J.L. je sa teškim povredama vozilom Hitne pomoći prebačen na Kliniku za dječiju hirurgiju gdje je bio podvrgnut četvoročasovnoj operaciji.

Iako se brutalan napad dogodio pred mnogobrojnim svjedocima J.L. je svojim roditeljima u prvi mah ispričao kako je povredu zaradio igrajući košarku i tek je po izlasku iz bolnice roditeljima ispričao šta se uistinu dogodilo, otkrivši ujedno identitet napadača.

Četrnaestogodišnji dječak, žrtva nasilja, inače je višestruki šampion BiH u plivanju, a sada je pred njima neizvjesna budućnost obzirom da mu je nasilnik polomio ruku na više mjesta.

Slobodanka L., baka dječaka, kroz suze je ispričala da je slučaj prijavljen policiji, od koje očekuje da sprovede istragu i utvrdi sve okolnosti napada.

– Ne bojim se toga što je maloljetni nasilnik sin policajca i što su nam rekli da od toga neće biti ništa. Ovo radim zbog ostale djece i roditelja, jer ovo nije bila dječija igra, već brutalan napad maloljetnika koji je poznat po nasilničkom ponašanju – ispričala je Slobodanka L.

Sve se, kako kaže, odigralo na školskom igralištu, a maloljetnik nasilnik je pokušao oteti loptu iz ruke J.L. Iako mu je rekao da mu ne želi dati loptu nasilnik je prvo zgrabio J.L. za ruku zavrnuo je, a zatim ga bacio na beton. Nakon napada sin policajca je pozvao Hitnu pomoć, a kasnije se zahvalio J.L. što ga nije “otkrio”.

Marija Markanovic portparol Policijske uprave Banjaluka, potvrdila je da je slučaj prijavljen policiji i da je obaviješten tužilac za maloljetnike.

– Policijski službenici će preduzeti sve mjere i radnje kako bi se utvrdilo činjenično stanje, nakon čega će biti dostavljen izveštaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka- zaključila je Markanovićeva.

(EuroBlic)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!