Trn kod Laktaša: Pežoom probio ogradu, ispao i poginuo

2671

Goran Keserović (36) iz Gradiške podlegao je povredama koje zadobio kada je vozeći “pežo 406 kupe” udario u zaštitnu ogradu i stub u Trnu kod Laktaša.

Njegova saputnica i suvozač Grozda Lovrić (28) iz Banjaluke teško povrijeđena.

Iz Policijske uprave Banjaluka su kazali da se nesreća desila u četvrtak u 21.45 časova na putu Banjaluka – Klašnice. Potvrdili su da je vozač “pežoa” preminuo u petak u bolnici. Nisu navodili detalje.

Očevici nesreće kažu da je “pežo” velikom brzinom išao iz pravca Laktaša prema Banjaluci i da je u Trnu izgubio kontrolu nad vozilom.

– Prvo se čuo rezak zvuk sportskog automobila i bilo je jasno da se vozilo kreće brzo. Ubrzo se čula škripa kočnica i jak udar i pucanje stakla. Odmah smo potrčali i vidjeli da se desila nesreća. Iz vozila koje sletjelo na desnu stranu i probilo ogradu ispao je vozač i otkotrljao se nekoliko metara – rekao je jedan od očevidaca ne želeći da mu pominjemo ime.

Prema njegovim riječima vozač je prvo zakačio betonsku ogradu koja dijeli saobraćajne trake.

– Od siline udara odbio se na drugu stranu puta, probio  zaštitnu ogradu i udario u stub rasvjete. Nedaleko od bandere se i zaustavio. Koliko je jurio govori i činjenica da poslije udara u ogradu vozač bukvalno izbačen iz vozila – rekao je ovaj očevidac i dodao da je “pežo” potpuno uništen.

Osim ove tragične nesreće, tokom četvrtka i petka poginula su dva pješaka u Velikoj Obarskoj kod Bijeljine i u Jelah Polju kod Tešnja.

Do nesreće u Velikoj Obarskoj je došlo u 1.45 časova kada je vozač “golfa 2” G. P. vozeći pijan udario pješaka S. E. (69) i usmrtio ga na licu mjesta. U Okružnom tužilaštvu Bijeljina kazali su da je vozač “golfa” G. P. alkotestiran i utvrđeno da u krvi ima 0.54 promila alkohola. Nekoliko časova ranije u Jelah Polju poginula je Emina B. (40) iz Tešnja koju je udario “pežo” kojim je upravljao Dželaludin K. (22). Emina je u nesreći zadobila teške povrede od kojih je preminula na putu za bolnicu. Tokom četvrtka desile su se još dvije teške nesreće na području Zenice u kojima je povrijeđeno šest osoba.

Bolnica

Grozda Lovrić, koja je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u Trnu, smještena je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci.

– Pacijent G. L. je zbrinuta, a prelomljena joj je ključna kost. Njeno zdravstveno stanje je stabilno i uskoro se očekuje da bude puštena na kućno liječenje – rekli su u UKC RS u Banjaluci.

(Glas Srpske)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!