Rukometaši Borca igrali u katastrofalnim uslovima

3162

Velika sramota na rukometnom derbiju Borac – Vogošća.

Banjaluka je juče slavila Dan Grada nizom sportsko-kulturnih manifestacija.

Najveći sportski brend Banjaluke, nek se drugi ne ljute, svakako je Rukometni klub Borac. E taj Borac je za Dan Grada daleko od svjetala reflektora (u bukvalnom smislu) odigao derbi meč Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Vogošće, javlja Mondo.

Odigrao odličnu utakmicu, koju je izgubio, ali je imao priliku doći do remija u posljednjih sekundama, ali nije uspio.

Za ovaj tekst to nije bitno. Bitno je da je derbi Premijer lige Bosne i Hercegovine odigran u dvorani u osnovnoj školi “Borisav Stanković” u banjalučkom naselju Lazarevo.

Odigran u  KATASTROFALNIM uslovima.  Zaista je sramota za sve učesnike ovog događaja izuzimajući RK Vogošća, koji je korektno odradio svoj posao.

Sramota iz dva razloga. Vjerovali ili ne 2017. godine na derbi meču NEMA semafora. Da dobro ste pročitali nema semafora. Onih dvjestotinjak ljubitelja rukometa konstantno su se domunđavali: “Koji je rezultat i koji je minut?”

A semafor je posebno bio bitan  u meču, koji se igrao gol za gol i u kojem je vrijeme itekako bilo važno.

Bitno je što se uopšte u 2017. godini o ovome piše. Ne, bitno nego glupo.

DERBI MEČ  Premijer lige BiH, vjerovali ili ne nije imao ni oficijelnog spikera da makar on saopšti rezultat i vrijeme. Zvali su iz RK Borac u petak uveče neke novinare. Nisu mogli.

SEMAFOR NA PLAFONU

Semafora nije bilo, umjesto toga očajan pokušaj improvizacije. Semafor je trebao da zamijeni video projektor, međutim, ogromne blijede brojeve koji su se pretapali sa svodom dvorane bilo je gotovo nemoguće vidjeti.

Po završetku meča pitali smo trenera Borca Ratka Đurkovića o ovom “svjetskom čudu”. Rekao mi je da je igrao u svojoj karijeru u dvoranama sa semaforom na plafonu.

„Da igrao sam u dvoranama gdje je to normalno, kako nisam. Ali radi se o pariskom Bersiju i sličnim dvoranama gdje ima sa sve četiri strane semafor “, uspio je da se našali Cetinjanin na klupi Borca i kasnije je slagao ramenima, a pogled je sve rekao.

„To je sport. Dešavaju se takve stvari. ‘Borik’ je bio zauzet, a neko je odlučio da nismo mogli igrati ni u petak ni u nedjelju“,rekao je Đurković.

Trener gostiju iz sarajevskog predgrađa Goran Tomić pogodio je pravo „ u sridu“.

„Cijelu utakmicu morao sam dolaziti do zapisničkog stola da vidim, koji je rezultat. Ovo Rukometni klub Borac ne zaslužuje. Derbi da se igra u ovakvoj dvorani…Ovo je ipak prava slika rukometa u Bosni i Hercegovini. Mislim da smo dotakli dno“,  rekao je trener Vogošće za mondo.ba

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!