Nema krize: Za Cvijanovićevu limuzina od 200.000 maraka!

3500

Premijerka RS Željka Cvijanović “ponovila” se novom superluksuznom limuzinom “Audi A8” čija je cijena 200 000 KM, saznaje SrpskaCafe!

Osim Cvijanovićeve, novim službenim automobilom Vlada RS počastila je i pratioce iz premijerkinog ličnog obezbjeđenja, čiji je vozni park, kako saznajemo, od prošle srijede bogatiji za novog “Pasata”, koji je plaćen 70 000 maraka.

Da su funkcioneri aktuelne Vlade RS čvrsto riješeni da po svaku cijenu održavaju “nivo” i žive na visokoj nozi, uprkos ogromnim socijalno-ekonomskim problemima i teškoj nemaštini u kojoj živi najveći broj običnih ljudi, potvrđuje i jučerašnja vijest da je ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković takođe “rezervisao” za sebe novo službeno vozilo po cijeni od skoro 115 000 KM.

Taj portal navodi da je u februaru je objavio da su se novim limuzinama častili i u Ministarstvu finansija RS, kupivši tri “Pežoa 508” od kojih svaki u “ful” verziji košta oko 70 000 KM.

SrpskaCafe je juče zvanično poslao pitanja nadležnima u Sekretarijatu Vlade RS u vezi s kupovinom nove limuzine za premijerkine potrebe, kao i automobila koji će koristiti njena pratnja. Odgovore još nismo dobili.

Traže pomoć MMF-a

Vrijedi istaći i to da su pojedini mediji objavili da je Cvijanovićeva juče, maltene, polutajno otputovala u Vašington gdje će prisustvovati tradicionalnom proljećnom zasjedanju MMF i Svjetske banke. Od tih međunarodnih institucija će, navodno, tražiti nova kreditna zaduženja za RS. Nije poznato da li će od tog novca, ako ga uspije dobiti, biti pokriveni troškovi nabavke luksuznih vozila za njene i potrebe ostalih vladinih funkcionera.

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!