Državljanke BiH švercovale zlato u gaćicama

1442

Carinici su tokom Uskršnjih praznika na graničnim prelazima Gradina i Batrovci zaplijenili oko 1.200 grama zlata, koje su putnice, izmiđu ostalog, pokušale da prošvercuju u donjem vešu.

Na prelazu Gradina, prilikom izlazne kontrole, zaplijenjeno je više od 750 grama zlata u vozilu “seat alhambra”, kojim je putovalo troje državljana BiH.

Detaljnim pregledom tog vozila, carinici su kod jedne putnice u donjem vešu pronašli oko 400 grama zlatne prašine i oko 70 grama lomljenog zlatnog nakita, saopšteno je danas iz Uprave carina.

Zatim su, u istom vozilu, u brushalteru druge putnice carinici pronašli 140 grama lomljenog zlata.

Treći putnik u novčaniku je krio oko 50 grama topljenog zlata.

Zlato je zaplijenjeno i na prelazu Batrovci, u teretnom kombiju “iveko” njemačkih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica turskih državljana.

Carinici su najpre u kaseti za dokumenta pronašli kovertu sa devet narukvica od bijelog zlata, teških oko 60 grama, a potom su u ručnoj torbi suvozača pronašli još 400 grama nakita od žutog zlata i pozlaćeni švajcarski ručni časovnik “Rodeo”.

Vrijednost zaplenjenog nakita je procijenjena na oko 12.000 evra, a protiv putnika je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, javlja Mondo.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!