Prognoza vremena za naredna četiri dana

5538

Prognoza vremena za srijedu 19. april: Hladnije vrijeme sa snijegom u brdsko-planiskim predjelima, a u nižim kiša, povremeno i susnježica ili snijeg.

Još hladnije vrijeme uz padavine u svim predjelima. Kiša će padati na jugu i u Semberiji, u višim predjelima snijeg uz dalji porast snježnog pokrivača, a u ostalim nižim predjelima će se mješati kiša, susnježica i snijeg. Padavine će biti jače ujutru, a tokom dana postepeno slabe. Duvaće umjeren do jak sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura vazduha od 0°C do 5°C, u višim predelima od -3°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 3°C do 10°C, na jugu oko 12°C, u višim predelima oko nule.

Banjaluka (srijeda): Osjetno hladnije sa kišom a u višim predjelima oko grada sa susnježicom ili snijegom. Padavine će biti jače i učestalije u  prvom dijelu dana, a popodne povremene da bi u noći uz zahlađenje kiša prešla u snijeg. Vjetar umjeren, sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura oko 3°C, a najviša dnevna do 8 °C

Četvrtak 20. april: Hladno i oblačno uz susnježicu i snijeg u većini predjela, samo će u Semberiji i na jugu i dalje padati kiša. Na jugu kiša prestaje i popodne će biti suvo uz postepeno razvedravanje i jaku buru. Jačih padavina će biti na sjeverozapadu. Jutarnja temperatura vazduha od -2°C do 4°C, u višim predjelima od -6°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 2°C do 7°C, na jugu do 12°C, u višim predjelima malo ispod nule.

Petak 21. april: Hladno i oblačno uz kišu i susnježicu,a u višim predjelima i dalje uz snijeg. Na jugu suvo uz sunčane periode. Popodne padavine postepeno prestaju u većini predjela, samo će na istoku i dalje padati slab snijeg. Jutarnja temperatura vazduha od -2°C do 4°C, u višim predjelima od -4°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 3°C do 10°C, na jugu do 13°C, u višim predjelima oko nule.

Subota 22. april: Bez padavina i uz postepeno  razvedravanje sa hladnim jutrom, mjestimično i maglom. Tokom dana pretežno sunčano ili uz sunčane intervale i umjerenu oblačnost. Jutaranja temperatura od -6°C do -1°C, na jugu oko 3°C, na visoravnima na istoku do -11 °C, najviša dnevna od 7 °C do 12°C, na jugu do 17°C, a na planinama malo iznad 0 °C, saopšteno je iz RHMZ RS.

(unoportal.net)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!