Јokić i Marjanović dabl-dablovima zatvorili sezonu (VIDEO)

2751
Srpski centri, Nikola Јokić i Boban Marjanović, ponovo su svojim igrama zasjenili ljubitelje NBA lige. U posljednjem kolu regularne sezone, Јokić je imao sjajan učinak od 29 poena, 16 uhvaćenih lopti, osam asistencija i pet blokada u pobjedi Denvera nad Oklahomom od 111:105. Boban Marjanović je postigao 14 poena na šta je dodao 11 skokova i tri blokade u porazu Detroita od Orlanda 113:109.

 

Јokić se fenomenalnom partijom revanširao OKlahomi za poraz od prije dva dana.
Somborac je jednu od najboljih partija pružao u posljednjem meču sezone, postigavši 29 poena, 16 skokova, osam asistencija i imao impresivnih pet blokadi što mu je rekord karijere.
Dvije asistencije su mu nedostajale za novi tripl-dabl učinak, ali će Nikola kao i organizacija Nagetsa biti prezadovoljni njegovim učinkom na ovom meču, kao i u cijeloj sezoni.
Da je ova pobjeda značila dosta Denveru, govori i potez trenera Melouna da Јokića na terenu drži čak 40. minuta, kako bi imali što veće šanse da impresivnu godinu završe pobjedom nad jednim od boljih timova lige.
Uz sjajnog Nikolu koji je postigao 29, Denver su do pobjede još vodili i Mari sa 27 i Bizli sa 17 postignutih poena.
Najefikasniji u gostujućoj ekipi bili su Gibson i Grent sa 13 i Kanter sa 12 postignutih poena.
Denver je sezonu završio na devetom mjestu zapadne konferencije sa 40 pobjeda iz 82 odigrane utakmice, pobjedom manje od Portlanda koji je prošao u narednu fazu takmičenja.
Oklahoma je regularan deo sezone završila na šestom mjestu sa 47 pobjeda.

U drugom meču u kome je Srbija imala predstavnika, Boban Marjanović je proveo 20 minuta na terenu u tesnom porazu Detroita od Orlanda 113:109.
Marjanović je još jednom zabilježio dabl-dabl učinak i ponovo bio jedan od najzapaženijih igrača svoje ekipe.
Uz procenat šuta od 50 odsto, Marjanović je postigao 14 poena, uhvatio 11 lopti i imao tri blokade.
Bio je ključni igrač povratka Detroita koji je gubio i sa preko 20 poena u jednom periodu utakmice.
Јoš jednom je srpski centar odlično iskoristio minute koje mu je povjerio trener Pistonsa, s obzirom da se ekipa nije plasirala u doigravanje.
Izvanrednim igrama, Boban je prema navodima medija, a i riječima trenera Van Gandija, zaslužio snatno veću minutažu i ulogu u timu naredne godine.
Uz odličnog Marjanovića, najraspoloženiji u redovima Detroita bili su Kaldvel-Poup i Smit sa 20, kao i Bulok sa 17 postignutih poena.
U pobjedi domaćina, najefikasniji bili su Gordon sa 32 i Pejton sa 21 postignutim poenom.
Detroit je sezonu završio na desetom mjestu sa 37 pobjeda, dok je Orlando 13. sa 29, javlja RTS.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!