Grujičić: Ne mogu prihvatiti da se u Srebrenici desio genocid

643
Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da se ne može složiti sa kvalifikacijom da se u Srebrenici u julu 1995. godine desio genocid.
Grujičić je naglasio da poštuje svaku žrtvu i da nikada nije negirao da se u Srebrenici desio zločin, ali da se ne slaže sa kvalifikacijom tog događaja.
On je ukazao da je Haški tribunal u prvim presudama rekao da su poginule 8.372 osobe, u presudi prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću bilo je 3.000 i nešto, pa 5.000…
Grujičić kaže da mu nije problem da uđe u Memorijalni centar u Potočarima jer saosjeća sa svima.
Komentarišući to što je Organizacioni odbor i ove godine poručio da svi koji negiraju genocid nisu dobrodošli, Grujičić kaže da je očigledno da nije dobrodošao svako ko ima suprotan stav.
“Ćamil Duraković nikada nije priznao da je ijedan Srbin poginuo u Srebrenici, nije obišao nijedno srpsko stratište, a mogao je biti načelnik Srebrenice. Ni njegovi prethodnici nisu učinili ništa od toga. Mene su vaspitavali da ne zaboravim, ali da oprostim”, rekao je Grujičić za Televiziju N1.
On je naglasio da ne želi da se bavi pitanjima koja će dovesti do razdora među građanima.
“Vjerujem da će istorija pokazati, ali da ćemo mi iz bolje budućnosti gledati istoriju i prihvatiti je jednostavnije. Treba da se okrenemo trenutnoj situaciji, živim ljudima i njihovim životima”, smatra Grujičić.
On kaže da su u Srebrenici vladale predrasude o njemu, stvorila se bojazan da će se nešto desiti, neko je očekivao da će Bošnjaci otići, da će situacija biti krizna, a desilo se potpuno suprotno.
“Desilo se da me prihvate Bošnjaci, kao i Srbi, kao svog komšiju, dobronamjernog susjeda koji živi tu sa svojom porodicom i želi ambijent promijeniti nabolje”, ističe Grujičiić, prenose agencije.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!