F1: Hamilton i Fetel izjednačeni

572
Vozač Mercedesa Luis Hamilton i Ferarija Sebastijan Fetel izjednačeni su po broju bodova poslije prve dvije trke u novoj sezoni Formule 1.
Njih dvojica su osvojili šest od posljednjih sedam titula u najbržem cirkusu, a Hamilton ove sezone očekuje vrhunsku borbu između njih dvojice.
Јurnjavu sa Fetelom na stazi, ali i na rang listi vozača, Luis Hamilton ocjenjuje kao najveći izazov sa kojim se do sada suočio.
Poslije četiri vezane titule Fetela od 2010. i dvije uzastopne Hamiltona, prošle godine se “umiješao” i Niko Rozberg.
Sada su, kaže Hamilton, on i Fetel u najboljim godinama i prvi put su na putu do titule jedan drugome najbliži i najozbijniji protivnici.
“Borim se protiv četvorostrukog šampiona svijeta. On je sada u svojoj najboljoj formi i nevjerovatno je brz”, rekao je Hamilton poslije pobjede u Kini.
Hamilton za Ferari kao ekipu kaže da su takođe na vrhuncu u ovoj deceniji, ali je ista situacija i sa Mercedesom za koji on vozi.
Ove godine nema rivaliteta koji je prethodnih godina vladao između Luisa Hamiltona i Nika Rozberga, a nivo međusobnog sportskog poštovanja između dva sadašnja vodeća vozača je veliki.
Ferari će zbog kraćeg bolida imati prednost na užim dionicama, Mercedes zbog dužine formule na bržim i širim stazama, a šampiona bi po svemu sudeći mogle da odlučuju nijanse.
Prvu narednu priliku da vidimo trkački okršaj dvojice višestrukih šampiona Formule 1 imamo na Velikoj nagradi Bahreina u nedjelju, 16. aprila, javlja B92.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!