ABA: Zvezda povela 2:0 protiv Cedevite u finalnoj seriji

664

Košarkaši Crvene zvezde došli su na korak do treće titule u ABA ligi, pošto su u finalnoj seriji poveli protiv Cedevite 2-0 u pobjedama.

Zvezda je u drugoj utakmici u hali “Aleksandar Nikolić” deklasirala hrvatski klub rezultatom 84:73 i došla na korak do novog trofeja u regionalnom takmičenju.

Priliku da zatvori duel imaće već prekosutra u Zagrebu, a ukoliko do toga ne dođe, ostaće joj još dva pokušaja-drugi duel igrao bi se takođe u “Domu sportova”, dok bi se za eventualnu majstoricu serija vratila u Beograd.

Za razliku od prve utakmice, Zvezda je drugi meč otvorila izvrsno i od prve sekunde preuzela kontrolu nad utakmicom.

Povukao je Nemanja Dangubić sa tri pogotka sa distance, potom su se razigrali i ostali igrači i prednost je počela da raste.

Prvu četvrtinu zaokružio je Marko Gudurić trojkom sa 10 metara za dvocifrenu prednost, a u drugoj dionici je viđena prava rapsodija “crveno-bijelih”. Mitrović je ekspresno došao do 10 poena, poslije njega su Marko Simonović i Čarls Dženkis pogađali van linije 6,75 i već tada prelomili susret.

U odbrani su igrali čvrsto i redovno tjerali protivnika da gubi lopte, poslije kojih su “pucale” lagane kontre.

Izabranicima Dejana Radonjića problem nisu pravile ni nešto brojnije lične greške. Gudurić je trojkom zatvorio i drugu četvrtinu.

Na startu nastavka Cedevita je pokazala da se neće predati, gosti su napravili seriju 10:2 i zaprijetili, ali su “crveno-bijeli” odbili napad poslije tajm auta. U tim trenucima Boutrajt je igrao sam protiv domaće ekipe, da bi u jednoj kontri obnovio povredu zadnje lože i hramljući je napustio parket.

Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima, pošto je Cedevita posljednjih 10 minuta otvorila serijom 11:1 i zaprijetila da spusti razliku na jednocifren broj. Međutim, tada je Lazić napravio nekoliko minijatura u odbrani i napadu, Volters je pogodio važnu trojku i Zvezda je došla na korak do treće uzastopne titule u ABA ligi.

Najbolji u redovima pobjedničke ekipe bio je Dženkins sa 16 poena, 7 skokova i 4 asistencije, a najbolje ga je pratio spomenuti Volters sa dva poena manje i 5 uspješnih dodavanja. Dangubić je meč završio sa 12 poena, dok su po 10 dodali Mitrović i Gudurić.

S druge strane, najefikasniji je bio Bilan sa 12 poena, 11 je dodao Džejms, a po 10 su postigli Boutrajt i Šurna.

Treća utakmica na programu je u četvrtak u “Domu sportova”, od 19 časova, javlja B92.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!