Održana vanredna izborna Skupština SPKD “Prosvjeta”

622

U Palama je 9. aprila 2017. godine, u prisustvu velikog broja delegata, održana Vanredna izborna skupština Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“.

Skupština je izabrala novi Nadzorni odbor, novi Glavni odbor i predsjednika Društva, koji je istovremeno i predsjednik Glavnog odbora i Skupštine Društva.

Na prijedlog dosadašnjeg predsjednika Društva, gospodina Mihajla Vujovića,za novog predsjednika je izabran prof. Dušan Jovanović iz Šamca, dugogodišnji ugledni aktivista „Prosvjete“, koji je i u ranijem periodu (2005−2012) obavljao dužnost predsjednika Društva.

Nakon Skupštine održana je i prva sjednica novoizabranog Glavnog odbora, na kojoj su za njegove potpredsjednike izabrani: Mihajlo Vujović, dr Danka Mitrović i Velemir Avdalović.

Skupština je usvojila zaključak kojim se, kao neprihvatljivom i štetnom po interese srpskog naroda i srpskog jezika, odbacuje nedavno donesena deklaracija o tzv. Zajedničkom jeziku. Tim povodom SPKD „Prosvjeta“ će izdati i posebno saopštenje za javnost.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!