Pozitivni učinci terapeutskog ronjenja

551

Već dvije i po godine sam u kolicima i ovo je prvi put da nisam u ležećem ili sjedećem položaju, već sam lebdjela u vodi.

Rekla je ovo Marija Bilčar, jedna od osoba sa invaliditetom koje su ovog vikenda imale priliku da se upoznaju sa pozitivnim učincima terapeutskog ronjenja na osobe sa invaliditetom, koje su zajedno na Gradskom olimpijskom bazenu organizovali Ronilački klub “Buk” i Snežana Kutlešić-Stević, odbornica SNSD-a u Skupštini grada.

“Ovo je nešto novo i ekstremnije za nas.  Zdravi ljudi rone i sa rukama i nogama, a mi samo rukama i još uz to moramo da imamo utege na kičmi kako bi nam donji dio tijela bio pod vodom”, rekla je Bilčareva za “Nezavisne”.

Kutlešić-Stevićeva je naglasila da su za ovu obuku izabrali dvije osobe sa invaliditetom, i to žene, ovaj put su to Sanja Jokić i Marija Bilčar.

“One su pristale da budu prve sa kojima ćemo roniti. Voda i hidroterapija imaju veliki značaj za osobe sa oduzetošću ekstremiteta”, kazala je ona.

Branislav Rađević, član “Buka” i licencirani instruktor za osobe sa invaliditetom, rekao je kako je cilj ovoga projekta da osamostale ove osobe kako bi mogle da odu na more, javlja nezavisne.com

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!