Šta je seksualna hemija?

751

Šta je tačno ta stvar koju nazivamo seksualnom hemijom? Toliko je rijetka i lijepa, a tako ju je teško opisati riječima

Jeste li ikada osetili neočekivani nalet požude koji prođe kroz vaše tijelo poput udara struje kad vam se pogled sretne sa zgodnim strancem u tramvaju ili kad vas neko slučajno dotakne u prolazu? Seksualna hemija je opipljiva toplota koja zagrije tijela koja se neobjašnjivo privlače.

Kad osjetite taj čudan magnetizam prema drugoj osobi, teško vam je da se kontrolišete jer mislite kako su stvari zapravo potpuno van vaše moći. Imate osjećaj kao da u vašem tijelu izbijaju vulkani, eksplodira vatromet i istovremeno vas udara grom –  e to je seksualna hemija.

Poput ljubavi na prvi pogled, postoji i požuda na prvi pogled. Na nas utiče poput droge, ali ne može se uporediti ni sa čim.

Naša tela razumiju nešto što naš mozak ne može.

Ponekad upoznamo osobu koja nam se naprosto čini savršenom – njegovi planovi u životu podudaraju se sa našima, obrazovan je, zgodan i pametan, ali to nije to.

Prvi znak upozorenja jeste dodir. Ako u vašem tijelu ne izaziva nikakvu reakciju i imate osjećaj kao da dirate brata, odustanite u startu.

Poljubac je takođe moćan pokazatelj seksualne hemije između dvoje ljudi. On bi trebalo biti strastven, dubok i senzualan.

Miris osobe koja nas privlači jeste poput droge za naša čula, nikad nam nije dosta i stalno želimo još. Želimo udahnuti tu osobu i potpuno se ispuniti njome. Tu veliku ulogu igraju i feromoni koji našim tijelima signaliziraju da li bi seks bio dobar ili ne.

Ukus osobe koja nas divljački privlači biće nam najčarobnija stvar na svijetu. Sve ostalo je kompromis.

Naša tijela nam daju signale koje ne bi trebalo ignorisati, a ponekad su pametnija od naših mozgova.

A najmoćniji seksualni organ jeste upravo mozak.

Sa nekim možete doživjeti samo fizičku privlačnost koja se brzo istroši i izgori, pa svako krene svojim putem. Ipak, ukoliko neko stimuliše i naš mozak, slučaj je malo drugačiji. Ponekad je upravo dobar razgovor najbolji uvod u seks.

Nemojte dopustiti da vas današnji svijet onlajn upoznavanja zavara i da zbog njega zaboravite koliko zapravo trnaca može izazvati samo jedan jedini pogled. On je ponekad intimniji od samog vođenja ljubavi.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!