“Kosti” najbolja serija

43

Dodjelom nagrada Zlatna antena, završen je 11. FEDIS – Festival drama i serija. Među nagrađenim ostvarenjima su serije “Kosti” i “Mama i tata se igraju rata”.

Najboljom TV serijom je proglašena serija “Kosti”, koja je dobila još tri Zlatne antene. Za najbolju fotografiju priznanje je pripalo Saši Petkoviću i Draganu Radetiću. Za najbolju žensku epizodnu ulogu, Nikolina Friganović je osvojila nagradu “Radmila Savićević” za ulogu Zorice Gajić, a za najbolju mušku epizodnu ulogu – Dragan Mićanović kao Englez.

Zlatnu antenu za najbolji scenario TV serije dobila je serija “Mama i tata se igraju rata”.

U konkurenciji za nagrade Zlatna antena u 12 kategorija bila su sljedeća ostvarenja: “Vikend s ćaletom”, “12 reči”, “Kaljave gume”, “Kamiondžije d.o.o.”, “Kosti”, “Mama i tata se igraju rata”, “Jedini izlaz”, “Porodica”, “Kalkanski krugovi”, “Tajne vinove loze”, “Klan”, “Zlatni dani” i “Četiri ruže”.

Zlatna antena dodijeljena je i producentskim kućama Telekom/Metro produkcija za najgledaniju seriju u sezoni 2020/21, na osnovu zvaničnog mjerenja gledanosti kompanije Nilsen – “Tajne vinove loze”, koja je emitovana na RTS-u i za koju je Zoran Simjanović posthumno dobio priznanje za najbolju muziku.

Rediteljki Jeleni Stolici pripala je Zlatna antena za najbolju režiju TV serije “Dvanaest reči”. Kostimografkinja serije “Dvanaest reči” takođe je nagrađena Zlatnom antenom.

Priznanja je osvojila i TV serija “Porodica”, emitovana na RTS-u. Vanja Kovačević nagrađena je za najbolju montažu, a Mirjana Karanović je dobitnik Zlatne antene “Milena Dravić” za ulogu Mirjane Marković.

Zlatna antena “Ljubiša Samardžić” prirpala je Nenadu Jezdiću za najbolje glavne muške uloge – Kašika i Baja. Glumac Nedim Nezirović dobio je nagradu za ulogu Paše u seriji “Klan”.

Za sveukupan doprinos televizijskoj produkciji u Srbiji, Zlatna antena je pripala Bogdanu Dikliću.

Zlatnu antenu kompanije Novosti dobili su glumci Milica Milša i Vladan Savić za najpopularniji glumački par u seriji “Igra sudbine”.

Za najpopularniju TV seriju iz regiona prikazanu u Srbiji, Zlatnu antenu dobili su Hrvatska radio-televizija i Nova TV, za seriju “Novine”.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!