Ruske vakcine danas u Srpskoj

45

U Republiku Srpsku danas stiže 20 hiljada doza ruskih vakcina “Sputnjik”.
Treći kontingent je u fazi transporta, a čim stignu u Banjaluku vakcine će biti distribuirane prema zdravstvenim ustanovama.

Dobavljač nas je usmeno obavijestio da očekuje danas oko 11 časova na terminalu u Bijeljini da će doći 20 hiljada druge komponente. Samim tim će između 15 i 16 časova biti u Banjaluci. Nakon toga ide kontrola serije. U pitanju je 20 hiljada doza druge komponente. Napomena da je 20 hiljada doza prve komponente došlo prošli ponedjeljak, i na taj način imamo kompletnu količinu vakcine za 20 hiljada osoba – istakao je Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Vakcine koje su u Srpsku stigle prije sedam dana distribuirane su prema zdravstvenim ustanovama, pa se u sedmici pred nama očekuje nastavak vakcinacije. Širenje infekcije bilježi se i u svim kantonima Federacije BiH gdje je potvrđeno ukupno 297 novih slučajeva i osam smrtnih ishoda. Uprkos zaključavanju, koje je na snazi od juče i trajaće do sutra, u Srbiji se bilježi rast broja novih slučajeva, a pretpostavlja se da su uzrok tome novi sojevi.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!