Da li je vrijeme za novi Fiat Punto?

27

Nakon prestanka proizvodnje popularnog modela Punto 2018. godine, Fiat je na evropskom tržištu ostao bez predstavnika u B segmentu.

Rješenje tog problema, Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) će potražiti u preuzimanju platforme francuske PSA grupe, sa kojom je italijanski proizvođač nedavno formirao Stellantis grupu, prenosi Telegraf.rs.

To povrđuju i ranije vijesti koje navode da će FCA svoje buduće modele B segmenta bazirati na PSA CMP platformi. Nju, između ostalog, već koriste nova Opel Corsa, Peugeot 208 i DS3 Crossback, koji osim SUS motora imaju i potpuno električne verzije.

Nasljednik Fiata Punto, koji će koristi CMP platformu, najvjerovanje će na tržište stići do 2024. godine. Mogući izgled novog Punta prikazan je na nezvaničnom renderu, koga je objavio njemački Auto Bild.

Kao osnova ovog dizajna poslužila je nova Opel Corsa, uz dodatak prednjeg dijela po uzoru na Fiat Argo koji se prodaje u Južnoj Americi, prenosi AutoBlog.

A budući da se nova Opel Corsa i Peugeot 208 nude i u potpuno električnoj verziji, ne treba sumnjati da bi i novi Punto trebalo da dobije i električnu varijantu.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!