Partizan večeras protiv Lokomotive

42

Košarkaši Partizana večeras od 17.30 sati igraju protiv Lokomotive u 3.kolu Top 16 faze Evrokupa u Krasnodaru.

Trener Saša Filipovski rekao je da očekuje od svog tima reakciju i bolju igru.

“Lokomotiva je nakon dva poraza u rezultatskoj krizi i oni takođe traže izlaz iz te situacije. Ekipa posjeduje individualan kvalitet, gdje je pokretač tima Kalnietis koji kreira igru za svoje igrače iz pik end rola. Na poziciji 3 i 4 je Kuzminskas koji umije da napadne spoljne igrače na niskom postu, imaju snažne, prodorne igrače na pozicijama 2 i 3, kao i visoke centre sa dobrim skokom”, rekao je Filipovski.

Crno-bijeli imaju skor 1-1, dok je Lokomotiva do sada zabilježila dva poraza.

“Pripremamo se maksimalno za ovu utakmicu, radimo na timskoj odbrani, ali i na tome da u napadu takođe igramo još više timski, da lopta kruži i da što više igrača bude uključeno. Očekujem od mog tima reakciju i mnogo bolju igru. Protiv individualnog kvaliteta može se igrati samo sistemom, jer bez discipline i sistemske igre nastaje haos. Dobra ekipa je ona koja od sebe daje najviše kada je to najvažnije”, poručio je Filipovski.

Bek crno-bijelih Ognjen Jaramaz je pred meč sa Lokomotivom izjavio je da se rival nalazi u nezavidnoj situaciji nakon dva poraza na početku Top16 faze i da su zbog toga sigurno dodatno motivisani pred ovaj meč.

“S druge strane, mi težimo tome da uđemo u osam najboljih ekipa Evrokupa i želimo da pobijedimo. Očekujem jaku i neizvesnu utakmicu i veliku agresivnost sa njihove strane, ali mislim da možemo da pariramo tome i da možemo da zabilježimo pobjedu. Prethodnih dana smo na treninzima pokušali da napravimo iskorak u našoj igri i ispravimo segmente u kojima smo grešili. Tim Lokomotive čine kvalitetni igrači, a kao posebnu pretnju istakao bih Kamingsa, Kuzminskasa i Kalnietisa koji igra odlično za ekipu”, rekao je Jaramaz.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!