Oko dvije hiljade migranata učestvovalo u neredima u migrantskom centru u Blažuju. Povrijeđene tri osobe.

58
Dva policajca i jedan službenik imigracionog centra povrijeđeni su u sinoćnjem sukobu u migrantskom kampu u Blažuju, u sarajevskoj opštini Ilidža, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Neredi u Blažuju (Foto: T.S.) - Foto: klix.ba

U sukobu u kampu u Blažuju oštećeno je više motornih vozila kantonalne Uprave policije i Međunarodne organizacije za migracije, kao i prostorije prihvatnog centra, kompjuterska i kancelarijska oprema u ovom centru.

U saopštenju se navodi da je policija sinoć oko 20.00 časova, od službenika privremenog imigracionog centra Blažuj, obaviještena da se više migranata potuklo u krugu objekta.

Na lice mjesta je upućeno više policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da su korisnici imigracionog centra narušili javni red i mir.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz kantonalnog MUP-a navode da nastavljaju sa utvrđivanjem svih okolnosti, radi rasvjetljavanja i dokumentovanja više krivičnih djela – nasilničko ponašanje, laka tjelesna povreda, sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, napad na službeno lice u vršenju poslova bezbjednosti, kao i krađa i oštećenje tuđe stvari.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!