Zimska idila na Јahorini, više od dva metra snijega

233
Na olimpijskoj ljepotici Јahorini već 46 dana u kontinuitetu traje skijanje, za koje su uslovi na planini odlični budući da ima više od dva metra snijega, a na stazama 130 centimetara utabanog, rekla je Srni portparol Olimpijskog centra “Јahorina” Sanja Ćeremidžić.

Ćeremidžićeva je istakla da su ski-staze, zahvaljujući dobroj pripremi, infrastrukturnim radovima i novim snježnim padavinama idealno pripremljene.

Ćeremidžićeva je navela da na Јahorini odavno nije bilo više snijega, koji pada danima, što im svakako ide naruku, ali i da sistem za osnježavanje radi kada god to uslovi dozvoljavaju.

– Novitet ove sezone je svakako i pješačka staza do vrha planine, gdje se nalaze Olimpijski bar i jezero. Sa vrha Јahorine pruža se prelijep pogled na olimpijske planine Igman, Bjelašnicu i Trebević. U večernjim časovima, kada sve odiše mirom i tišinom, osvijetljena pješačka staza dužine tri i po kilometra predstavlja posebnu atrakciju – poručila je Ćeremidžićeva.

Јahorina (foto: SRNA)

Prema njenim riječima, najviše gostiju im stiže iz BiH, ali i zemalja regiona – Hrvatske, Srbije, Crne Gore, pa čak i Slovenije, zbog čega su gotovo svi smještajni kapaciteti na Јahorini popunjeni.

Ćeremidžićeva je istakla da je najvažnije da se poštuju epidemiološke mjere, te da gosti mogu da uživaju u bezbjednom i bezbrižnom boravku budući da svi posjetioci na planini imaju mogućnost da urade PCR test.

Ćeremidžićeva je podsjetila da su skijalište otvorili prvi u Evropi, da su sve staze i instalacije u funkciji, uključujući i noćno skijanje svako veče od 18.00 do 21.00 čas, tako da skijalište radi punim kapacitetom.

Ćeremidžićeva je dodala da su putevi prema Јahorini prohodni.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!