Đokovićev apel za spas tenisa

313
Novak Đoković, prvi teniser svijeta, otvorio je raspravu za promjenu formata na Grend slemovima.

Đoković se zapitao da li bi trebalo da na najznačajnijim turnirima igra na tri dobijena seta zbog atraktivnosti tog sporta i pažnje mlađe populacije.

Njegov veliki rival Rafael Nadal je odmah bio protiv promjena, a srpski as je pokušao detaljnije da se pozabavi tom temom.

– Zagovornik sam da se igraju dva ili tri seta, iako je naravno najbolje da se na Grend slemovima igra pet. Ne znam da li postoji šansa da se pormeni, ali samo osejćam da imamo previše turnira i mečeva tokom godine – rekao je Đoković.

On je objasnio da teniska sezona najduže traje od svih sportova.

– Igramo od 1. januara do novembra – podsjetio je Novak, sa čijim mišljenjem se slaže Rus Danil Medvedev.

Iznio je i jedan poražavajuć podatak za “bijeli sport”.

– Nažalost, imamo statistiku koja je pomalo šokantna. Prosejčna starost ljubitelja tenisa širom svijeta je 61 godina. Očigledno smo jedan od onih sportova koji se drži tradicije, potrebno je da se zadrži nešto, ali nikada nismo razmatrali neke promjene. Manje događaja, drugačiji kalendar, sistem bodovanja… – otkrio je Novak i apelovao:

– Mislim da moramo nešto da promijenimo i istražimo nove mogućnosti. Nikada nismo ušli u to polje. Kada razgovaramo na tu temu ne vidim veliku podršku i volju da strateški razmišljamo kako da privučemo mlađu publiku u naš sport – zaključio je Novak.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!