Partizan i Crvena zvezda igraju 163. vječiti derbi

367

Na stadionu u Humskoj danas se igra 163. po redu vječiti derbi između fudbalera Partizana i lidera Linglong Superlige Crvene zvezde. Biće to tek drugi susret najvećih rivala u istoriji kojem neće prisustvovati publika. Početak je u 17 časova.

Do sada jedini derbi bez prisustva navijača odigran je prije 12 i po godina na Marakani, kada je Zvezda bila kažnjena ali i pobijedila 4:1, a danas će prvi put tribine prazne biti i u Humskoj, a razlog je i više nego očigledan – virus korona.

Danas domaći crno-bijeli u posljednje vrijeme imaju nešto više uspjeha u derbijima, ako se tu računaju i Kup dueli (Partizan je dobio posljednja tri). U prvenstvu trend je potpuno ujednačen – u posljednjih deset derbija, Zvezda ima dvije pobjede, Partizan dvije pobjede, a šest puta je bilo neriješeno. Ali ono što je najvažnije, titula je uglavnom išla u Ljutice Bogdana (tri posljednje).

I sada je situacija slična, Partizan je već u zaostatku osam bodova i upravo zato trener Aleksandar Stanojević smatra da njegov tim “mora da pobijedi”.

– Igramo na našem stadionu, na”minus osam” smo i moramo da pobijedimo. Više vodimo računa o tome šta mi možemo da uradimo. Sigurno da je Zvezda sa deset uzastopnih pobjeda rival za poštovanje – rekao je Stanojević na konferenciji za medije uoči najveće utakmice srpskog fudbala.

Zvezdin trener i igračka legenda Dejan Stanković istakao je da vjeruje u svoj tim i da on može da nastavi seriju pobjeda u Superligi.

– Ne treba se opterećivati time koliko nismo postigli gol i pobijedili u derbiju, jer to možemo da promijenimo. Reprezentativna pauza nam je dobro došla, igraćemo sad dva puta nedjeljno, treba nam svježine, ali spremni dočekujemo derbi. Za mene statistika nije opterećenje, nego motivacija. Želimo da pišemo istoriju. Bitan je pristup. Što se rivala tiče, oni su se pojačali pred kraj prelaznog roka, doveli su pet igrača, ali mislim da ne može da bude ogromno iznenađenje u smislu toga kako će izaći na teren – rekao je Stanković.

(RTS)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!