Vrbanja: Tender za gradnju vrtića

345

Za izgradnju vrtića u naselju Vrbanja danas je pokrenut postupak javne nabavke za izbor izvođača radova, procijenjene vrijednosti oko 430.000 KM.

Prema projektu, budući vrtić u Vrbanji biće veličine 330 kvadratnih metara i predviđen je za smještaj 50 mališana, podijeljenih u jasličku i mješovitu grupu.

-Objekat će se graditi u neposrednoj blizni škole u tom naselju, što graniči sa Debeljacima, tako da bi korist imali roditelji iz oba naselja – naveli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Projekat gradnje vrtića u Vrbanji, Grad realizuje u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za raseljena lica i migracije.

Za još 170 mališana vrata bi uskoro trebalo da otvori drugi dio vrtića “Kolibri” u Lazarevu”, te prvi vrtić na Petrićevcu, koji je predviđen za smještaj do 150 djece.

Takođe, privode se kraju radovi na dogradnji najstarijeg gradskog vrtića “Ježeva kućica”. Uskoro se očekuje i početak izgradnje vrtića u Kuljanima, za šta su sredstva obezbijedili Grad i Razvojni program UN-a.

Ovi vrtići grade se u ukviru velikog plana da se do kraja godine obezbijedi ukupno 650 novih mjesta u predškolskim ustanovama.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!