Projekat “Oživimo javne prostore” – virtuelna feministička tura Banjalukom

346

Online feministička tura u Banjaluci dostupna je od petka na stranici Helsinškog parlamenta građana https://prezi.com/p/h92ztsaekibq/embed/.

Ovaj novi sadržaj je prva vrsta ovakve ture u BiH, s ciljem da se podstaknu i drugi bh. gradovi da pokrenu slične inicijative.

“Tura je dio projekta ‘Oživimo javne prostore’ usmjerenog na orodnjavanje javnih prostora u gradu i vođenjem kroz šest lokacija u gradu podsjeća na živote i stvaralaštvo 17 sjajnih žena – književnica, heroina, doktorica, buntovnica, dizajnerki, arhitektica i glumica koje su, prkoseći društvenim normama, pomjerale granice i ostavljale nizbrisive tragove u ovom gradu”, navodi se u saopštenju Helsinškog parlamenta građana.

Dodaju da je virtuelna tura dio njihovog aktivističkog odgovora i napora koje čine da orodne kulturu sjećanja, osvijetle živote i stvaralaštvo žena koje su, na različite načine, bile povezane sa Banjalukom.

“U turi je predstavljeno 17 žena čiji su rad i život ostavili pečat u dosadašnjem razvoju Banjaluke i bh. društva, a neke od njih i na drugim evropskim prostorima”, istakli su u saopštenju.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!