„Hotel Balkan“, njegove tajne i intrige od večeras na RTS-u

675

Serija „Hotel Balkan“ pred gledaoce RTS-a stiže iz Banjaluke. Od večeras, na Prvom programu, radnim danima od 20 časova gledamo životnu priču ugledne banjalučke porodice Kuruzović u čijem je vlasništvu hotel istog imena. Radnja se uporedo odigrava u prošlosti i sadašnjosti, serija ima 29 epizoda, a napisao je Nebojša Romčević, po ideji Nikole Kolje Pejakovića, a režirao Saša Karanović, u produkciji „Telekoma“ i „Bosonoge produkcije“.

Tajne i intrige Hotela Balkan vratiće nas u tridesete i četrdesete godine prošlog vijeka. U centru Banjaluke, gde se gradio, ugledna porodica Kuruzović otvara vrata hotela, do sada poznatog samo na razglednicama i fotografijama.

„Vid Kuruzović kao spona između prošlosti i sadašnjosti, u stvari više mogu da kažem da je taj hotel koji je on osnovao bio ta spona do današnjih dana. On je činio sve, nekako je bio čovek sa vizijom da ostavi svojim pokoljenjima nešto u naslijeđe“, priča glumac Željko Erkić.

Glumačka ekipa serije „Hotel Balkan“

U glavnim ulogama pojavljuju se Radoje Čupić, Saša Torlaković, Goran Jokić, Miljka Brđanin, Bora Nenić, Nataša Ivančević, Slađana Zrnić, Nikola Pejaković, Tamara Milošević, Željko Erkić…

Uz sreću, uz koju je dobio hotel, glavni lik ove telenovele prenijeće nam i dio istorije svog grada.

„Atmosfera tokom snimanja je bila odlična, pogotovo što je ekipa mlada, svi smo mladi i svi smo zajedno sticali nova iskustva. Što je vrijeme odmicalo i što je snimanje odmicalo svi smo bili opušteniji, sigurniji“, otkriva glumac Danilo Kerkez.

Snimanje u izmjenjenim okolnostima otkrilo je novo filmsko odredište.

„Možemo reći da Banjaluka postaje nova regionalna filmska destinacija. Osim izazova koje su imale sve produkcije u regionu u vidu pandemije, izazov je bio raditi epohu u smislu scenografije i kostima, a poseban izazov raditi u potpuno novom studijskom prostoru na novi način sa kojim se ni mi do sada nismo susretali“, istakla je Dragana Đedović, pomoćnica reditelja.

Prošlost i sadašnjost, grehove, borbe i generacijski jaz jedne porodice, gledaćemo svakog radnog dana od 20 časova na prvom programu RTS-a.

 
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!