Zlatni BAM uručen Novoj banci

415
Nova banka a.d. Banja Luka dobitnik je priznanja Zlatni BAM kao banka sa najvećim iznosom aktive sa pretežno domaćim kapitalom. Zlatni BAM je prestižno priznanje koje Finansijsko-poslovni magazin “Banke i biznis” dodjeljuje najuspješnijim bankama u Bosni i Hercegovini, na osnovu ključnih finansijskih pokazatelja objavljenih u revizorskim izvještajima za proteklu godinu. Za Novu banku nagrada je uručena Jasni Zrilić, vršiocu dužnosti predsjednika Uprave.

Svečano uručenje nagrada organizovano je u Sarajevu, u sklopu tradicionalne manifestacije “Večer bankara”. U obraćanju prisutnim zvanicama, gospođa Zrilić istakla je značaj ovog priznanja:

“Cilj nam je da našim klijentima pružimo kvalitetne i savremene usluge, da poslujemo odgovorno, a željela bih i da nastavimo svoj rast, zajedno sa jačanjem znanja i sposobnosti svih zaposlenih u Novoj banci, te da ostanemo snažan i dobro motivisan kolektiv. Priznanja poput Zlatnog BAM-a znače da smo na dobrom putu, čine nas ponosnim, ali i nameću veliku odgovornost, prije svega prema našim klijentima, ali i zajednici u kojoj poslujemo”.

Tokom svečanosti, na osnovu objektivnog vrednovanja kvaliteta rada u 2019. godini, Novoj banci uručene su i dvije plakete: za poseban doprinos edukaciji mladih i za projekat godine.

Plaketu za poseban doprinos edukaciji mladih, u ime Banke, preuzeo je Dejan Vukosavljević, član Uprave Banke, koji je tom prilikom izjavio: “Nova banka je opredjeljena pružanju podrške obrazovanju kroz unapređenje uslova studiranja, naučnog rada i saradnje na komercijalnim ili društveno-odgovornim projektima. Drago mi je da je zajednica u kojoj poslujemo to i prepoznala”.

Plaketu za projekat godine – Digital Edge, preuzeo je Mirko Antić, direktor Sektora za informacione tehnologije.

“Platforma koju smo pripremili omogućiće Banci neometanu i jedinstvenu interakciju s klijentima, bilo da usluge koriste putem mobilnog telefona, web aplikacije ili u poslovnici Banke. Personalizovane usluge budućnost su bankarstva i strateško opredjeljenje Nove banke za naredni period”, izjavio je Antić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!