Kuljani: Otvorena dječija stomatološka ambulanta

442

U prostoru područne škole „Jovan Dučić“ u Kuljanima, danas je otvorena dječija stomatološka ambulanta koja će biti na usluzi za više od 2.000 djece sa područja Kuljana, Zalužana i Priječana.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao otvaranju ambulante, istakao je da će sada djeca iz ovog kraja moći da, u blizini svojih kuća, dobiju usluge zubara.

  • Ovaj posao smo radili zajedno sa OŠ „Jovan Dučić“ i Domom zdravlja, a Grad Banja Luka je za opremanje obezbijedio 37.000 KM. Ukupno, ovo je deveta školska stomatološka ambulanta koju smo otvorili na području grada – rekao je Radojičić.

On je najavio i gradnju prvog gradskog vrtića u Kuljanima, čija gradnja bi trebalo da počne ove godine.

  • Kuljani su naselje koje raste i u koje se doseljava veliki broj ljudi. Projekat izgradnje vrtića ćemo realizovati zajedno sa UNDP-om. Grad je obezbijedio sredstva, a očekujemo da UNDP izabere izvođača i da već tokom predstojeće jeseni započnemo radove – naveo je gradonačelnik.

Direktorica Doma zdravlja Banja Luka, Nevena Todorović, kazala je da oralno zdravlje našeg stanovništva nije na zadovoljavajućem nivou i da, kroz preventivni rad u školskim stomatološkim ambulatama, pokušavaju da poprave tu situaciju i da se već kod najmlađih uspostavi zdravu naviku održavanja higijene zuba.

Direktorica OŠ „Jovan Dučić“, Rankica Pušić, izrazila je zadovoljstvo otvaranjem zubne ambilante u školi u Kuljanima, ističući da će to biti od velikog značaja za svu djecu i roditelje iz Kuljana, Zalužana i Priječana.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!