Sanirana deponija u Vrbanji

340

Nakon uređenja divlje deponije u Ulici Ivana Gorana Kovačića nastale usljed nepropisnog odlaganja i gomilanja smeća, danas je sanirana i deponija na putu prema Vrbanji, na Bulevaru Vojvode Stepe Stepanovića – kod preduzeća “Torineks”.

-Nakon velikog broja žalbi građana na nepropisno odlaganje otpada od strane  fizičkih, a naročito pravnih lica koja u noćnim satima dovoze različite vrsta otpada i odlažu ga pored kontejnera  na pomenutoj lokaciji, uklonili smo veliki kontejner sa ove lokacije i uredili cijeli prostor – ističu u Odjeljenju za komunalne poslove.

Ovom prilikom, saniran je dio javne zelene površine i postavljene žardinjere sa cvijećem, nakon čega će biti uređen travnjak i zasađene nove sadnice u toku jeseni.

Na pomenutoj lokaciji postavljen je i videonadzor, kako bi se spriječilo dalje odlaganje otpada.

-Na ovoj lokaciji je i ranije bila postavljena mobilna kamera koja je zabilježila veći broj prekršaja, te su snimljeni građani ali i preduzeća koja su gomilala otpad zbog čega se stvarala deponija- ističu u Odjeljenju.

Kako su naglasili, bili su prinuđeni da uklone veliki kontejner i, u dogovoru sa građanima ove ulice, postave manje kontejnere i video nadzor kako bi spriječili pojedince da ovdje bacaju smeće.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!