Hrvatska i zvanično na crvenoj listi Slovenije, velike gužve u saobraćaju

359
Slovenačka Vlada danas je zvanično stavila Hrvatsku na “crvenu listu” epidemiološki nesigurnih zemalja, saopšteno je nakon sjednice vlade.

Svi koji dolaze iz Hrvatske moraće u dvosedmični karantin, a slovenački državljani koji se vraćaju kući imaju 72 časa da to učine.

Hrvatska će zvanično od ponoći biti na slovenačkoj crvenoj listi, javio je portal Indeks.

Britanski ministar saobraćaja Grant Šeps objavio je danas da će svi koji u Veliku Britaniju ulaze iz Hrvatske morati u četrnaestodnevni karantin.

On je na Tviteru napisao da ova mjera stupa na snagu u subotu, 22. avgusta, a uz Hrvatsku, na crvenu listu su dodate još Austrija i Trinidad i Tobago.

Nekoliko zemalja, i to onih iz kojih u Hrvatsku dolazi najviše turista, stavilo je ovu zemlju, ili neke njene dijelove na crvenu listu, a riječ je o Austriji, koja je prva proglasila Hrvatsku rizičnom zemljom, Njemačka je danas na crvenu listu stavila dvije dalmatinske županije – Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku.

Turisti su, zbog stavljanja Hrvatske na crvene liste, već počeli da odlaze iz zemlje, a na Lučkom se već od prijepodneva stvaraju gužve prema unutrašnjosti i najveće gužve su na graničnim prelazima sa Slovenijom, posebno na prelazu Macelj, kao i na putevima prema njemu.

GP Lučko, Foto: hak.hr

– Pojačan je saobraćaj i na Istarskom ipsilonu prema Graničnom prelazu Kaštel i Plovanija, Krčkom mostu i pojedinim graničnim prelazima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putu i održavaju rastojanje – javio je HAK.

Prema najnovijim inFormacijama HAK-a, na graničnim prijelazima Macelj, Plovanija i Kaštel stvorile su se kilometarske kolone i čeka se više od 90 minuta, a kolona teretnih vozila na Maclju je ogromna i čeka se duže od tri časa.

Gužve su i na granici prema BiH, gdje se takođe čeka oko čas i po, dok je na graničnim prelazima sa Mađarskom situacija obrnuta – nema čekanja na izlaz iz Hrvatske, ali se na ulaz u nju čeka oko trideset minuta.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!