Lončarević snimio pjesmu za seriju “Hotel Balkan”

557

Kraj tanana šadrvana gdje žubori voda živa, šetala se svakog dana sultanova kćerka mila, stihovi su čuvene sevdalinke kojima započinje romansa Vida i Marije Kuruzović, jednih od glavnih protagonista serije “Hotel Balkan”, a čije uloge su povjerene Željku Erkiću i Tamari Milošević.

Ipak, uloga glavnog muzičkog izvođača je pripala Dženanu Lončareviću, poznatom, između ostalog, i po emotivnom izvođenju sevdalinki. Muzika i aranžman su završeni, a ovih dana se u studiju “Bosonoga produkcije”, nadomak Banjaluke, privode kraju pripreme za snimanje spota, čija premijera se očekuje uskoro.

Autor stihova je čuveni Hajnrih Hajne. Pjesma je nastala 1845. godine, kao posljedica Hajneove opčinjenosti Orijentom koji je u pjesmama kao mjesto i srećnih i nesrećnih osjećanja imao važnu ulogu. Godine 1923. Aleksa Šantić objavljuje zbirku prevoda “Iz Hajneove riznice” i prvi put se pjesma pojavljuje na našim prostorima pod nazivom “Kraj tanana šadrvana”.

“Budući da se radnja odvija paralelno – i u prošlosti i u sadašnjosti, trudili smo se da gledaocima što više približimo ‘ono vrijeme nekad'”, kaže Saša Karanović, reditelj serije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!